press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/22

04 _

Με θέα 3 θάλασσες

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατοικίες

ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

2018

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

186,30 τ.μ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΟΥ

Κορνός, Λήμνος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Κρίτων Ο.Ε.

Μπακάλη Δάφνη

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Χωριανόπουλος Νικόλαος

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Σαράντης Βασίλης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Η ισόγεια κατοικία και κατ’ επέκταση αυτής το κτήριο του χώρου στάθμευσης σχεδιάστηκε στην πλαγιά του βουνού, με θέα τρεις θάλασσες. Το κτήριο της κατοικίας τοποθετείται με τέτοιο προσανατολισμό ώστε να αξιοποιεί το φυσικό φωτισμό και να έχει τα μεγάλα ανοίγματα προς τη θέα. Κατά την είσοδο στο εσωτερικό υπάρχει πρώτα το καθιστικό με την τραπεζαρία και σε ξεχωριστούς χώρους η κουζίνα, το γραφείο, τα υπνοδωμάτια και τα λουτρά. Σε μικρή απόσταση από την κατοικία, δημιουργείται ο χώρος στάθμευσης, του οποίου το δώμα προσαρμόζεται στο ανάγλυφο του εδάφους. Ο περιβάλλον χώρος διαμορφώθηκε σε ένα επίπεδο δημιουργώντας μία προστατευμένη αυλή μεταξύ των δύο κτηρίων και ένα χώρο καθιστικού πλησίον αυτών, με σκοπό την οπτική εκμετάλλευση της θέας.