press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/21

10 _

Ισόγεια παραθεριστική κατοικία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατοικίες

2018

ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

157,71 τ.μ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Κρίτων Ο.Ε.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

Μπακάλη Δάφνη

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Χωριανόπουλος Νικόλαος

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

Ατσική, Λήμνος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Μπακάλη Δάφνη & Σαράντης Βασίλης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Στο πεδινό οικόπεδο που βρίσκεται στο όριο του οικισμού σχεδιάστηκε μία ισόγεια κατοικία και κατ’ επέκταση αυτής ένα ακόμη κτήριο που περιλαμβάνει το χώρο στάθμευσης και την αποθήκη. Μεταξύ των δύο κτηρίων παρεμβάλλεται μία μπαζωμένη βεράντα, που επιτρέπει τη μεταξύ τους επικοινωνία. Επίσης, οι δύο κτηριακοί όγκοι ενώνονται μέσω ενός δώματος, που ξεκινάει καλύπτοντας το διάδρομο κυκλοφορίας της κατοικίας και συνεχίζει καταλήγοντας στο κτήριο του χώρου στάθμευσης. Όσον αφορά την κατοικία, ο διάδρομος κυκλοφορίας διαχωρίζει τους χώρους διημέρευσης από τους προσωπικούς χώρους των υπνοδωματίων και του κυρίως λουτρού. Ο σχεδιασμός των δύο ξεχωριστών κτηρίων επιλέχθηκε ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ενός μεγάλου ισόγειου όγκου, που μορφολογικά δε θα εναρμονιζόταν με τα υπόλοιπα κτήρια του οικισμού. Λόγω της μεγάλης έκτασης του οικοπέδου, περιμετρικά των κτηρίων και της μπαζωμένης βεράντας, δημιουργείται ένα τοιχίο για την οριοθέτηση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, τη δημιουργία καθιστικών χώρων και διαδρομών.